Ayasofya Yerleşkesi’nde kültürel miras buluşmaları
20 Haziran 2022

Tüm dünyanın ortak kültür varlıkları üzerine alanın uzman isimleriyle söyleşilerden oluşan KURAM Kültürel Miras Buluşmaları, Ayasofya Yerleşkesi’nde başladı. Prof. Dr. Suphi Saatçi ve Hayri Fehmi Yılmaz’ın konuk olduğu ilk programda Ayasofya Medresesi restorasyonu konuşuldu.

Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM) ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nün organize ettiği KURAM Kültürel Miras Buluşmaları serisi Ayasofya’nın eşsiz atmosferinde düzenleniyor. KURAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur Şimşek ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mine Esmer moderatörlüğündeki programda sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, Ayasofya ve yakın çevresini tarihi katmanları ve izleri bağlamında anlatarak, Ayasofya batı cephesiyle birlikte Ayasofya Medresesini tarihi kaynaklar eşliğinde aktardı.

Prof. Dr. Suphi Saatçi ise Ayasofya Medresesi rekonstrüksiyon sürecine dair bilgilendirmelerde bulundu. Program medrese avlusunda gerçekleştirilen soru cevap faslı ile son buldu. İlki yoğun ilgi gören KURAM Kültürel Miras Buluşmalarının yaz boyunca devam etmesi planlanıyor.