Mirasın İzindeyiz
19 Ekim 2023

2022-2023 eğitim -öğretim döneminde mezun olan öğrencilerimizin hat, tezhip, minyatür, çini ve cilt alanlarında hazırladıkları çalışmalar “Mirasın İzinde” başlıklı sergide bir araya geldi.

İkincisi bu yıl düzenlenen “Mirasın İzinde” etkinliği, çeşitli alanlarda görev alan Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden mezun öğrencilerimizin meslek alanlarıyla ilgili konuşma yaptıkları “Mezunlar Buluşması” ile başladı.  Ayasofya Yerleşkesi Molla Hüsrev Salonunda 9 Ekim 2023 Pazartesi günü 12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşen buluşma, davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Arş. Gör. Betül Sayın’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerimiz ve mezunlarımız söz alarak tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Tezhip alanında Ayşe Sayın, minyatür konusunda Zülal Büyüksofuoğlu, hat ile ilgili Fatih Yıldız, cilt hakkında Şükran Sadoğlu Bayansar, dokuma ile ilgili Ebru Baştuğ ve son olarak da çini ile ilgili Eda Ö. Yıldırım bilgi verdi. Mezun konuşmalarının ardından 2022-2023 eğitim öğretim dönemi mezun öğrencilerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışına geçildi.

Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Kılıç, öğrencilerin ve mezunların eserlerinin sergilenmesine her zaman öncülük ettiklerini söyledi. Mezunlarımızla güçlü bir bağ kurduklarını aktaran Kılıç, “Bu sergide mezun olan 32 öğrencimizin bitirme projeleri sergileniyor. Hat, tezhip, minyatür, dokuma ve cilt alanlarında öğrencilerimizin özgün eserlerini burada sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İşte Mezunlarımız

Sergide eserleri yer alan mezunlarımız şöyle: Büşra Nur Türker, Seyyidenur C. Akyazı, Halime Sena Malkoç, Merve Uzun, Ebru Yılmaz, Esranur Kuş, Aybike Karadağ, Tuğba Yıldırım Çelik, Aisa Zolata, Mariye Tür, Semanur Hisar, Zeynep Kaya, Hülya Ersezen, Şule Savran, Elif Seda Gün, Emine Özcan Balcı, Seher Altaş, Nil Berrin Özbaşar, Serpil Öztürk, Rüveyda Öztürk, Nurdan Öztürk, Seyda Avcı, Zeynep Aydın, Kevser Hafsa Parlakışık, Eda Ö. Yıldırım, Hatice Kübra Fidanboylu, Merve Köse, Ayşe Ebrar Sevil Büşra Akkuş, Mürüvvet Akçadağ, Zehra Sak, Sümeyye Kaya.