Felaketten Sonra Sanatın Yeniden İnşa Süreci
7 Mart 2023

Yeditepe Bienali kapsamında başlatılan seminer serimize konuk olan Prof. Dr. Özlem Oğuzhan, “Bir Yer’inden Çıkarma Pratiği Olarak Bienal” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Üniversitemiz, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliğinde gerçekleşen Yeditepe Bienali’ne son olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Oğuzhan konuk oldu. Ayasofya Yerleşkemizde gerçekleşen programda Prof. Dr. Özlem Oğuzhan, depremde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek sözlerine başladı. Yaşanan acının tarif edilemez olduğunu dile getiren Oğuzhan, yaraların hızla sarılması temennisinde bulundu. Hafsa Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşen programda Prof. Dr. Özlem Oğuzhan, “Bir Yer’inden Çıkarma Pratiği Olarak Bienal” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Oğuzhan, felaketten sonra yeniden inşa sürecinde sanatın etkilerinin nasıl olması gerektiğinden bahsetti. Oğuzhan, sanatın dönüşüm sürecini anlatarak tarihten örnekler verdi.