Yazma Eser Kültürü Atölyesi IV: İstinsah Kayıtları

FSM Yazma Eserler Merkezi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Yazma Eser Kültürü Atölyelerinin ilki “kuyûdât” ikincisi “mecmûa” üçüncüsü de “temellük kayıtları” temasıyla gerçekleşmiştir. Atölyenin 2024-2025 Akademik Yılındaki dördüncü teması ise "İstinsah Kayıtları" olacaktır. İstinsah kayıtları bir yazma eserin bir başka nüshadan çoğaltılma ameliyesinin akabinde müstensih tarafından nüshaya düşülen kayıtlardır. Nüshanın tamamlandığına işaret eden ve son kısmında yer alan bu kayıtlar okuruna kitabın ve nüshanın künye bilgisini vermesinin yanı sıra özellikle sosyal ve kültürel hayata kaynaklık edecek isim, tarih, lakap, dua, zaman ve mekan bilgisi gibi tarihsel malzemeler  içermektedir. Atölye boyunca istinsah kayıtları, içerdiği zengin bilgiler açısından derinlemesine incelenecek olup bu bilgilerin tarihsel kaynaklığı üzerinden de okumalar yapılacaktır. İlgili literatürün de takip edileceği programa katılımcıların düzenli devam etmesi beklenmektedir. Program, lisansüstü öğrenci ve araştırmacılara yöneliktir. Atölye sonunda katılımcıların sunumlarından oluşan bir “Öğrenci Sempozyumu” düzenlenecektir.

Etkinlik Türü : Atölye
Konum : Ayasofya Yerleşkesi